Πρότζεκτ Β Λυκείου 2013-14

Έβαψαν και ζωγράφισαν το σχολείο τους

Άφησαν για μία μέρα στην άκρη τετράδια, βιβλία και μολύβια και πήραν στα χέρια μπογιές, βούρτσες και πινέλα. Επιστράτευσαν τη φαντασία, το κέφι και το μεράκι τους και ανέλαβαν να βάψουν και να… ζωγραφίσουν τις τάξεις τους!

Οι μαθητές της β τάξης του Γενικού Λυκείου Καρπερού με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των καθηγητών τους «έστησαν» μια γιορτή δημιουργίας στο σχολικό τους χώρο. «Είναι μία πρωτοβουλία δημιουργική, όπου τα παιδιά κάνουν κάτι μόνοι τους, οργανώνουν την τάξη τους και τη βάφουν», λέει ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Καρπερού, κ.Νασιόπουλος Απόστολος. «Τα παιδιά κάνουν κάποια σχέδια σε έναν τοίχο. Τον φτιάχνουν όπως τον θέλουν. Δίνουμε φυσικά την έγκρισή μας για τα σχέδια. Στην αρχή βάφουν τους τοίχους και στη συνέχεια αρχίζουν την παρέμβασή τους με τη ζωγραφική. Τη δράση την κάνουν στα πλαίσια της Ερευνητικής εργασίας με την καθοδήγηση της καθηγήτριας  οικονομικών Κρομμύδα Δέσποινας .

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Μέσα σε μία μέρα, οι ερασιτέχνες εικαστικοί έβαψαν τις  τάξεις του σχολείου τους. «Υπάρχει ένα κλίμα χαράς, δημιουργίας, και ενθουσιασμού. Δεν έχει καμία σχέση με άλλες καταστάσεις» λέει χαμογελαστά ο κ.Νασιόπουλος Απόστολος που καμαρώνει μαζί με τους άλλους συναδέλφους του για τα παιδιά του. «Τα παιδιά δέχθηκαν την πρόταση με ενθουσιασμό. Εξάλλου, όπως έχουμε συμπεράνει τα παιδιά σέβονται τον κόπο τους. Είναι τεράστιο το εγχείρημα. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η δημιουργική συμμετοχή των παιδιών. Και από αυτήν μαθαίνουν. Κάποια παιδιά έβαψαν για πρώτη φορά. Και το χάρηκαν όλα», συμπλήρωσε ο κ.Νασιόπουλος.

ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Το εγχείρημα, αν και απλό, έχει τις δυσκολίες του. Όπως εξομολογείται ο κ.Νασιόπουλος «ήταν μεγάλη η αγωνία μας όπως και των παιδιών για το αποτέλεσμα. Αλλά ακόμη μεγαλύτερη είναι η χαρά μας και η υπερηφάνεια για τις δημιουργίες των παιδιών. Ακόμη και κάποιες μικρές ατέλειες που υπήρξαν τις αφήσαμε έτσι. Τα παιδιά έβαψαν με την καθοδήγηση των καθηγητών. Δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, που ανασκουμπώθηκαν για τον καλλωπισμό του σχολικού τους χώρου, για το δεύτερο «σπίτι τους» ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. «Εμείς σαν καθηγητές ήμασταν και είμαστε δίπλα τους. Όλοι οι καθηγητές των τάξεων ήταν παρόντες στο κάθε τμήμα και για να τους ενθαρρύνουν. Χαρήκαμε τα παιδιά μας σε στιγμές δημιουργίας και όχι μιζέριας. Ήταν μια μέρα όπου διώξαμε τη μιζέρια που περνά αυτήν την εποχή η χώρα μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Καρπερού, κ.Νασιόπουλος Απόστολος.
 

ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Όρεξη για δουλειά, χαρά, κέφι, φαντασία, μεράκι, αλλά και ταλέντο επιστράτευσαν οι  έφηβοι του Γενικού Λυκείου Καρπερού. Ακούραστοι και χαρούμενοι σήκωσαν από το πρωί τα μανίκια και στρώθηκαν στη δουλειά. «Το σχολείο, η τάξη μου θα έχει κάτι δικό μου μέσα. Έχουμε κάνει και ένα σχέδιο στον έναν τοίχο. Ζωγραφίσαμε σταυρόλεξα με συνθήματα , λέει και καμαρώνει  μια μαθήτρια της Β’ τάξης για την εικαστική παρέμβαση που έκαναν στην τάξη τους.Χαρούμενη για τη συμμετοχή της στην πρωτότυπη αυτή δράση είναι μια άλλη μαθήτρια της Β’ τάξης. ‘Όπως χαρακτηριστικά λέει «μου άρεσε πάρα πολύ αυτό που κάναμε γιατί βάζουμε μία δική μας πινελιά μέσα στην τάξη. Κάνουμε κάτι το οποίο μας αρέσει. Και δεν είναι κάτι απλό, ένα χρώμα μέσα στην τάξη. Έχουμε κάνει σχέδια και είναι πολύ όμορφο. Για πρώτη φορά έβαψα και  νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο. Μου φάνηκε εύκολο το βάψιμο». «Νιώθω σαν το δεύτερο σπίτι μου τώρα που έχουμε βάψει την τάξη μας», λέει με καμάρι. Τη νιώθω σαν κάτι δικό μου. Είναι κάτι δημιουργικό και μας αρέσει αυτό που κάναμε», προσθέτει με νόημα. Με δημιουργική διάθεση μια άλλη μαθήτρια της Β’ τάξης προσθέτει «όλα τα παιδιά δουλέψαμε ομαδικά. Ήταν πολύ ωραία. Όλοι βοηθήσαμε και θα έχουμε την τάξη μας όπως μας αρέσει. Φτιάξουμε και κάποια σχέδια στην κάθε τάξη».

Σχολικό Έτος: 

Τάξεις: 

Αρχείο: 

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon teliko_protzekt.pdf6.19 MB

Σχετιζόμενα Κείμενα: