Βιβλιοθήκη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ευχαριστήρια επιστολή

«Ο Σύλλογος των καθηγητών του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Καρπερού, οι μαθητές και οι μαθήτριές του σχολείου μας και εγώ προσωπικά, ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο προς διάδοσιν των ελληνικών γραμμάτων για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μας ΕΠΑΕΚ.

Η προσφορά αυτή, με μια πολύτιμη σειρά βιβλίων(10 βιβλία  ), είναι ιδιαίτερα τιμητική για το σχολείο μας και αποτελεί αναγνώριση του έργου που γίνεται στη Σχολική Βιβλιοθήκη.

Ώρες λειτουργίας

  1. Η Σχολική βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή στους μαθητές τόσο για διεξαγωγή μαθημάτων και οργανωμένες δραστηριότητες στους χώρους της όσο και για μεμονωμένες επισκέψεις από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  2. Το ωράριο της Βιβλιοθήκης είναι 6 ώρες την εβδομάδα, κάθε μέρα εκτός των σχολικών αργιών, κατά τρόπο που να εξυπηρετείται πρωταρχικά η σχολική κοινότητα του σχολείου ευθύνης και δευτερογενώς τα γειτνιάζοντα ή συστεγαζόμενα σχολεία, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές συνθήκες. Οι ομαδικές επισκέψεις προγραμματίζονται κατόπιν συνεννόησης με τον Υπεύθυνο της Βιβλιοθήκης.

Η Βιβλιοθήκη μας

Μία από τις 499(!) σχολικές βιβλιοθήκες της χώρας υπάρχει και στο σχολείο μας!  Γι' αυτό είμαστε πάρα πολύ τυχεροί. Έτσι, μπορούμε να βρούμε βιβλία στα οποία όχι μόνο καταγράφονται γνώσεις, απόψεις και συναισθήματα αλλά μπορούμε να βρούμε, επίσης, βιβλία που συνδέονται με τον πολιτισμό, την ιστορία, την επιστήμη, την τεχνολογία, την οικονομία και τις αξίες του ανθρώπου.