Τελετή αποφοίτησης μαθητών της Γ τάξης του Λυκείου Καρπερού 2015-16

 

Την αποφοίτησή τους, δηλαδή το τέλος της μαθητικής τους ζωής γιόρτασαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Λυκείου Καρπερού, με μια εκδήλωση ανάλογη της περίστασης, και την  απονομή των αναμνηστικών από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Κι έτσι έπρεπε να γίνει αφού κάθε αποφοίτηση σηματοδοτεί ένα πέρασμα. Πέρασμα από το χώρο μάθησης σε έναν άλλο διαφορετικό. Ένα πέρασμα από ένα στάδιο ανάπτυξης σε ένα άλλο, ένα πέρασμα όχι μόνο μαθησιακό αλλά και ψυχολογικό. Ορθώς λοιπόν το προαύλιο του Σχολείου όπου έγινε η εκδήλωση ,γιόρτασε το τέλος της μαθητικής ζωής για τους νέους και νέες που αφήνουν τα χρόνια στα οποία πήραν τις πιο σημαντικές γνώσεις για τη μετέπειτα ζωή τους. Αφήνουν πίσω, ακόμη, πολλές από τις αταξίες που έκαναν μόνοι ή μαζί με άλλους συμμαθητές/τριές τους. Αφήνουν πίσω τους εκπαιδευτικούς τους, που τους στήριξαν ποικιλοτρόπως.

Αποφοιτώντας όμως δεν αφήνουν μόνο αλλά παίρνουν μαζί τους πολλά και σημαντικά. Παίρνουν όλα αυτά που έμαθαν. Όχι μόνο τις γνώσεις μέσω των μαθημάτων αλλά το σεβασμό του ενός προς τον άλλο, τον εθελοντισμό, την ομαδικότητα σε διάφορες ενέργειές τους, τις στενές σχέσεις με τους φίλους τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς τους, τις θυμίσεις από τις γιορτές, πάρτι και εκδρομές που ήδη με νοσταλγία αναφέρονται σε αυτές και ευτυχώς για τα νέα παιδιά υπάρχουν τα βίντεο που βλέπουν όποτε θέλουν πολλές στιγμές από τις παραπάνω, πολυτέλεια που δεν είχαν οι προηγούμενες γενιές.

Με την αποφοίτησή τους τα παιδιά του Λυκείου αποχαιρετούν ένα σημαντικό κομμάτι από τη ζωή τους που είναι συνδεδεμένο με την είσοδο στην εφηβεία και τη σχολική ζωή, τις ατελείωτες παρέες και τα πρώτα σκιρτήματα της ψυχής τους. Γιορτάζουν επίσης το πέρασμα του πρώτου σταδίου της νιότης τους. Αφήνουν ένα σχολείο ζωής για να ξεκινήσουν ένα άλλο, διαφορετικό, που δεν θα έχει σαν αρχή το ίδιο αίσθημα ασφάλειας που ένοιωθαν σ΄ αυτό που φοιτούσαν ως τώρα. Πρόκειται για ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα αρχή, για τον καθέναν τους.

Όπως ήταν φυσικό η συγκινησιακή φόρτιση δεν θα μπορούσε να λείπει, ιδιαίτερα όταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Πάτερ Γεώργιος και ο Δ/ντής κ. Νασιόπουλος μίλησαν για τους απόφοιτους και εκείνοι μίλησαν για τη βιωματική τους αυτή εμπειρία.

Του ευχόμαστε ολόψυχα καλά αποτελέσματα και καλή σταδιοδρομία.

Σχολικό Έτος: 

Είδος Ανακοίνωσης: 

Τάξεις: 

Αρχεία: