Συζήτηση – Συνέντευξη με Παραγωγούς Οσπρίων της Περιοχής Χασίων

Συζήτηση-συνέντευξη με αγρότες-παραγωγούς της περιοχής Χασίων, πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α’ τάξης του ΓΕΛ Καρπερού. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας που υλοποιεί φέτος η Α’ Λυκείου και έχει θέμα «Τα όσπρια. Η σημασία τους στη διατροφή μας και στην οικονομία του τόπου μας».Τη συζήτηση συντόνισαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες Δέσποινα Κρομμύδα και Βασιλική Βασιλείου και συμμετείχαν οι παραγωγοί Λάμπρος Μουστακλής, Παρπουτζίδης Παύλος και Παπαθεοδώρου Κοσμάς. Στην συζήτηση παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων η διαδικασία παραγωγής των οσπρίων στην περιοχή μας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στην καλλιέργειά τους καθώς και οι προοπτικές που έχουν τα όσπρια για την οικονομία της περιοχής μας. Οι μαθητές πήραν πολύτιμες πληροφορίες για την υλοποίηση της ερευνητικής τους εργασίας, ήρθαν σε επαφή με τους επαγγελματίες του αγροτικού τομέα και προβληματίστηκαν σχετικά με τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η έρευνα και η γνώση στον τομέα αυτό.

Είδος Δραστηριότητας: 

Σχολικό Έτος: 

Τάξεις: 

Μαθήματα: 

Είδος Προγράμματος: 

Σχετιζόμενα Κείμενα: