Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία γιορτάζεται σημερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου» το σχολείο μας, Ημερήσιο Λύκειο  Καρπερού Γρεβενών, οργάνωσε την Παρασκευή 27/09/2019 διάφορες δράσεις με την καθολική συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών.Ευχάριστη εκπληξη η παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας Κ.Τσιακαλου Γεωργίου, της Αντιδημάρχου κας Ανδρώνη Αρετής ,της Προεδρου "ΔΕΠΑΠ" Ζιαγκλιαβού Ειρήνης και η Πρόεδρος Κοινοτητας Δεσκατης Σκόδρα Κων/να.

Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις με στόχο τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίησή για τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας. Ήρθαν το πρωί με τις φόρμες τους και αρκετή διάθεση για αγώνες. Μετά την πρωινή προσευχή, τονίστηκαν από τον Διευθυντή τα μηνύματα που προκύπτουν από μια τέτοια ημέρα.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε όλοι στην αίθουσα προβολών του σχολείου μας, έγινε αναφορά από τον Διευθυντή του σχολείου μας κ. Νασιόπουλο Απόστολο για τον κανονισμό του σχολείου, και την  αξία της Άθλησης.

Οι εκδηλώσεις πλαισιώθηκαν από αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα γυμναστηρίου και στο προαύλιο του σχολείου μας:

Αγώνες Πετοσφαίρισης

Αγώνες Ποδοσφαίρισης

Αγώνες Πιγκ -Πογκ

Τα παιδιά συμμετείχαν  με ενθουσιασμό, ενώ όσοι παρακολουθούσαν, σχημάτιζαν μια δημιουργική κερκίδα. Διαγωνίστηκαν ομάδες κοριτσιών – αγοριών, μεικτές. Οι αγώνες μάς είχαν συνεπάρει όλους, μικρούς και μεγάλους. Οι μαθήτριες και οι μαθητές απόλαυσαν τη χαρά της άθλησης και διασκέδασαν χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας.

 Ήταν μια εμπειρία πολύ δημιουργική και γόνιμη, καθώς ο κάθε μαθητής και η μαθήτρια διαγωνίστηκε έστω και λίγο, αλλά και παρακολούθησε τους συμμαθητές του. Μια ημέρα που αποχωρήσαμε από το σχολείο κουρασμένοι σωματικά, αλλά  γεμάτοι εσωτερικά.

Η καλλιέργεια αρετών όπως, θέληση, επιμονή, υπομονή, θάρρος, αυτοκυριαρχία, αυτοπεποίθηση, αγωνιστικότητα, τιμιότητα, συνεργασία, αλληλεγγύη, ομαδικό πνεύμα,  αξιοκρατία, δικαιοσύνη, αυτοπειθαρχία  υπευθυνότητα, σεβασμός των αντιπάλων,  μετριοφροσύνη, σωστή αντιμετώπιση της νίκης και της ήττας, είναι από τις αρετές που  μπορούν και πρέπει να καλλιεργούνται.

            Στο σχολικό περιβάλλον οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν την πρόκληση να προάγουν θετικές συμπεριφορές και να μειώσουν πιθανές αρνητικές συμπεριφορές των μαθητών, παρά τις ατομικές διαφορές που παρουσιάζουν.

Καθήκον έχουμε εμείς οι “σημαντικοί άλλοι” (δάσκαλοι, γονείς, προπονητές) που εμπλεκόμαστε στην καθημερινή διαπαιδαγώγηση του νέου να ενθαρρύνουμε εκπαιδευτικές-μαθησιακές διαδικασίες προσανατολισμένες στην προσπάθεια, στη μάθηση, σε σχέσεις συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού και στην αποφυγή εγωκεντρικών-ανταγωνιστικών προσανατολισμών.

 

                             

 

                                                                            Ο Δ/ντής

                                                                 Νασιόπουλος Απόστολος

                                                                    ΠΕ02 – Φιλόλογος

Είδος Δραστηριότητας: 

Σχολικό Έτος: 

Τάξεις: