Η 6η Οκτωβρίου ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στα σχολεία της χώρας

Στις 6 Οκτωβρίου  το Γυμνάσιο και το Λύκειο Καρπερού, σύμφωνα με εντολή του Υπουργείου Παιδείας, αφιέρωσαν ολόκληρη την ημέρα στον αθλητισμό. Η 1η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» επειδή πρέπει να είναι ανοικτή στην ευρύτερη κοινωνία, προσκλήθηκαν οι τοπικές αρχές, οι γονείς, η ΔΔΕ Γρεβενών, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κλπ., προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του κάθε σχολείου. 

Έτσι, λοιπόν, στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου μας -αφού ο καιρός δεν το επέτρεπε-αρχισε η αθλητική δραστηριότητα. Η αθλητική μέρα ξεκίνησε με βόλεϊ όπου συμμετείχαν κορίτσια και αγόρια του Γυμνασίου και συνέχεια από όλες τις τάξεις του Λυκείου. Aκολούθησαν οι αγώνες μπάσκετ, οι οποίοι ήταν και αυτοί θεαματικοί, καθώς και αγώνες μεταξύ των δύο σχολείων.

Ωστόσο, και εκτός των γηπέδων μπορούσε να παρατηρήσει κανείς μαθητές με μπάλες να παίζουν σε παρέες, ίσως λίγο πιο ερασιτεχνικά από τους υπόλοιπους. Φυσικά, πρέπει να αναφερθούμε και στους θεατές, οι οποίοι παρακολουθούσαν τους συμμαθητές τους και τους επικροτούσαν.   Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ταυτόχρονα γινόταν ενημέρωση των μαθητών με βιντεάκια και ομιλίες με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

    O αθλητισμός μας έφερε πιο κοντά όχι μόνο τους μαθητές μεταξύ μας αλλά και τους καθηγητές με τους μαθητές, καθώς δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις εκπαιδευτικών που ''αθλήθηκαν'' μαζί με τα παιδιά. Επιπλέον, η ημέρα αυτή έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς μαθητές, να ασχοληθούν με τον αθλητισμό περισσότερο από ό,τι συνήθως, αλλά και να αναδείξουν τις ικανότητες, ακόμη και τα κρυφά ταλέντα τους.

Είδος Δραστηριότητας: 

Σχολικό Έτος: 

Τάξεις: 

Αρχεία: 

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon athlitiki_mera.pdf489.54 KB