ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΠΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΗΛΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΡΟΥ ΣΤΟ ΚΠΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΗΛΙΑΣ

Έγινε σήμερα η επίσκεψη των Σχολείων μας, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΠΕΡΟΥ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γρεβενών και στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς Γρεβενών.

Η εκδρομή ήταν εποικοδομητική και ευχάριστη. Συμμετείχαν 30 μαθητές οι οποίοι συνοδεύτηκαν από τους καθηγητές τους: Νασιόπουλο Απόστολο, Κατσίμπα Δημοσθένη ,Ρόζου Αλεξία, Χατζηγεωργίου Βασιλική και Γκοτζαμπασόπουλο Γ. Οι μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα: Λαογραφια και Απολιθώματα και έζησαν μοναδικές στιγμές ενημέρωσης. Ενημερώθηκαν στο Κέντρο, για την ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών και τις γύρω ορεινές ζώνες (Βάλια Κάλντα, εθνικός δρυμός Πίνδου, Βουρινος, Βουνάσια).

Η συνεργασία μας με τους υπευθύνους του ΚΠΕ Γρεβενών ήταν άψογη διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο θαυμαστό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο χωριό Μηλιά, όπου φυλάσσονται απολιθώματα από οστά μαστόδοντων που έζησαν στην περιοχή πριν εκατομμύρια χρόνια. Τέτοιες δράσεις είναι πάντα απαραίτητες, όχι μόνο για την ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στο περιβάλλον αλλά και γιατί αποτελούν τις πιο σύγχρονες προτάσεις πρακτικής μάθησης στην παιδεία μας.

Η επίσκεψη έγινε με Λεωφορείο μισθωμένο από την Εταιρία ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε. και την υπεύθυνο της, Κυρία ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ, την οποία ευχαριστούμε πάρα πολύ για την προσφορά στα Σχολεία μας.

Επίσης ευχαριστούμε πάρα πολύ το ΚΠΕ Γρεβενών για την άψογη φιλοξενία και την πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση που μας έγινε, από τους Κυρίους Μπέη Δημήτριο και Γάγαλη Δημήτριο, όπως και τον Ξεναγό στο Μουσείο Μηλιάς Κ. Τσιολα Γιώργο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι συνοδοί εκπαιδευτικοί θέλουν να ευχαριστήσουν και να επιβραβεύσουν θερμά τους μαθητές για την άψογη συμπεριφορά τους.

Από τις Διευθύνσεις των Σχολείων

Είδος Δραστηριότητας: 

Σχολικό Έτος: 

Τάξεις: 

Είδος Προγράμματος: 

Αρχεία: