ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Την Τρίτη 16/4/2019 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ ΚΑΡΠΕΡΟΥ ομιλία-ενημέρωση από τις Κυρίες  Καλαμπαλικη Κατερινα  και Κωτα Τριανταφυλλιά ψυχολόγοι  του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Το θέμα της ομιλίας ήταν «Το άγχος των εξετάσεων-Τρόποι διαχείρισης και αντιμετώπισης» και απευθυνόταν στους μαθητές της Γ΄τάξης .

Σκοπός της ομιλίας ήταν η ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το άγχος και η παρουσίαση τεχνικών διαχείρισης αυτού του δυσάρεστου συναισθήματος που δυσκολεύει τους μαθητές. Η εποχή των σχολικών εξετάσεων είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τους μαθητές, η οποία συχνά τους δημιουργεί έντονο άγχος και φόβο.

Ο φόβος μιας ενδεχόμενης αποτυχίας ελλοχεύει στον ψυχισμό πολλών νέων παιδιών και εν μέρει προκαλείται από άκαμπτες και απαιτητικές στάσεις των γονιών.

Ως αποτέλεσμα, πολλά παιδιά παρουσιάζουν τρόμο στην ιδέα της αποτυχίας, της κριτικής και της απόρριψης από τους γονείς, δυσκολία στο διάβασμα,αίσθημα μειονεκτικότητας ακόμη και εγκατάλλειψη της προσπάθειας.

Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι Πανελλαδικές εξετάσεις πλησιάζουν.

Είδος Δραστηριότητας: 

Σχολικό Έτος: 

Τάξεις: